Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Zwijsen College

www.zwijsencollege.nl
algemeen directeur VO Veghel: Anita O'Connor
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Veghel

Lerende organisatie

Op het Zwijsen College wordt van elkaar geleerd. De vakgroepvoorzitters en de teamleiders presenteren jaarlijks hun doelstellingen en cijferanalyse aan de directie, waarbij de nadruk ligt op zaken waar men trots op is en waar men verbeteringen nodig acht. Ook de onderzoeksleraren presenteren hun onderzoeksvoorstellen aan de schoolleiding en halen feedback op over de relevantie van hun onderzoek.

Goed en eigentijds onderwijs

Het Zwijsen College verzorgt gedifferentieerd en eigentijds onderwijs. Een beslisgroep heeft het lesaanbod, de lessentabel en de invulling van het type les onder de loep genomen en opnieuw gedefinieerd. Het doel was om een lesaanbod te creëren waardoor leerlingen meer keuzes kunnen maken, dat toekomstbestendig is en waarbij ruimte is voor onderwijs op maat. Nieuwe lessen met programmeervaardigheden, mediawijsheid en O&O (onderzoeken en ondernemen) worden aangeboden. De vakken zetten gemiddeld 15% van hun reguliere klassikale lestijd om in zogenaamde bijlessen waar leerlingen voor kiezen als ze extra instructie nodig hebben om te versnellen, te verdiepen of te herhalen.

Bèta

De focus op bèta met als speciale doelgroep de meisjes krijgt vorm. In de onderbouw maken alle leerlingen kennis met de werelden van techniek, waarbij ze onderzoeken en ontwerpen voor echte opdrachtgevers. In opdracht van de Jumbo wordt bijv. gezond broodbeleg ontwikkeld. Leerlingen komen in de brugklas al in aanraking met het programmeren van simpele robotten. Deze robotica-leerlijn loopt door tot in de bovenbouw, waarbij intensief samengewerkt wordt met de Fontys Hogeschool. Alle exacte vakken, inclusief informatica en aardrijkskunde, nemen al drie jaren deel aan olympiades waardoor we in 2017 het keurmerk olympiadeschool hebben aangevraagd.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)