De meeste van de leerlingen in het voortgezet onderwijs gaan naar het vmbo. In schooljaar 2016-2017 zijn onze vmbo-scholen gestart met de invoering van het vernieuwd vmbo met tien beroepsgerichte examenprogramma’s.
Scholen beslissen zelf over de invulling van de onderwijstijd.
Het (gewogen) gemiddelde slaagpercentage van alle scholen binnen vereniging Ons Middelbaar Onderwijs ligt bij vmbo-b, vmbo(g)t en havo in 2016/2017 boven het landelijke gemiddelde. Vmbo-k en vwo scoren licht onder het landelijke gemiddelde.
Het praktijkonderwijs heeft als pedagogische missie en als wettelijke opdracht leerlingen voor te bereiden op actieve deelname aan de maatschappij en aan het arbeidsproces.
De Rijksoverheid wil dat zoveel mogelijk jongeren een startkwalificatie halen. In 2015-2016 vielen 22.948 jongeren uit. In 2002 waren dit er nog 71.000.
Op 1 oktober 2017 bedroeg het aantal vavo-leerlingen 293, waarvan 201 reguliere vavo-leerlingen en 92 teruggekeerde gezakte vavo-leerlingen.
ICT wordt op de verschillende scholen op diverse manieren ingezet in het onderwijs.
Steeds meer scholen kiezen op basis van een ontwikkelde onderwijsvisie voor ICT-middelen. Niet alleen aanvullend op boeken, maar ook vervangend. Dit maakt persoonlijk en gedifferentieerd leren op maat beter mogelijk.
Na een brainstormsessie met een grote groep docenten en ICT-coördinatoren is besloten een aantal veranderingen door te voeren in de opzet van de jaarlijkse OMO ICTOdag.