Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

ICT in de bedrijfsvoering

Het jaar 2017 stond in het teken van uitbreiding van de OMO Cloud en het opzetten van een solide draaiboek om de overige OMO-scholen aan te sluiten. De OMO Cloud is een cloudoplossing, waarin de ICT-infrastructuur in een extern datacenter geplaatst is. Uitgangspunten hierbij zijn onder andere veiligheid, flexibiliteit en professionalisering.

Inmiddels zijn 2College, De Nieuwste School, het Rodenborch-College, het Van Maerlantlyceum, het Zwijsen College en de Bossche Vakschool overgezet naar de OMO Cloud. De komende drie jaar sluiten alle scholen aan en worden hun serverparken naar de OMO Cloud gemigreerd. Ook de benodigde digitale ontsluiting wordt de komende jaren gerealiseerd.

Afgelopen jaar is verder gewerkt aan het opzetten van een professionele beheerorganisatie met goed incident-, probleem- en wijzigingsbeheer. De speerpunten blijven kennisdeling, borging van opgedane kennis, verhoging van klanttevredenheid en communicatie.

In 2018 komt de focus te liggen op het omgaan met persoonsgevoelige gegevens en het voorkomen van datalekken. Vanaf mei zal de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing zijn. OMO heeft reeds een functionaris gegevensbeheer aangesteld.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)