Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO Scholengroep Helmond – Praktijkschool Helmond

www.omoscholengroephelmond.nl
rector: Hans Schapenk
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Carolus Borromeus College (ivo-mavo), Helmond

  • Dr.-Knippenbergcollege, Helmond

  • Praktijkschool Helmond, Helmond

  • Vakcollege Helmond, Helmond

Domeinonderwijs

Nadat gesprekken met basisschool Mondomijn over verdergaande samenwerking niet het gewenste resultaat opleverden, heeft OMO Scholengroep Helmond besloten zelf een pilot domeinonderwijs in het leven te roepen vanaf augustus 2018. Het wordt een leerlab van drie deelscholen waarin vanuit leergebieden gewerkt gaat worden. De concepten van waaruit gewerkt wordt in deze havo-/vwo-klas zijn onderzoekend leren, samenwerkend leren en gepersonaliseerd leren. De leerlingen worden pas op een havo- of vwo-afdeling geplaatst in klas 3. Het rooster van deze groep zal geordend worden via een flexrooster, zodat de school ervaring op kan doen met deze manier van lesorganisatie.

Vakcollege Helmond en Praktijkschool Helmond

Cultuurprogramma

Na een succesvol basis Cultuurprogramma voor alle leerlingen uit leerjaar 1 t/m 3 van het Vakcollege Helmond in 2016-2017 zijn we in het schooljaar 2017-2018 gestart met een Cultuurpilot voor de Praktijkschool Helmond. Het basis Cultuurprogramma voor de Praktijkschool Helmond is ontwikkeld voor de leerlingen van fase 1 t/m 4. Structureel komen de leerlingen van beide deelscholen nu in aanraking met diverse kunstdisciplines. In het Cultuurprogramma staat het beleven, ontdekken en verwonderen bij de leerling centraal. Ervaringen worden verwerkt in het in 2017 ontwikkelde digitale Cultuurdossier (Volution).

Talentontwikkelingsprogramma CRESCO

Met een toegekende subsidie vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie is, in samenwerking met het Kunstkwartier Helmond, het talentontwikkelingsprogramma CRESCO in het leven geroepen. CRESCO staat voor ‘Ik groei, verbreed en ontluik’. Leerlingen van het Vakcollege Helmond en Praktijkschool Helmond kunnen gedurende drie schooljaren, onder schooltijd en of naschools, volledig gesubsidieerd hun talenten ontdekken bij verschillende kunstdisciplines. In het schooljaar 2017-2018 is het Ready to Rock muziekproject van start gegaan, met 25 enthousiaste leerlingen en professionele muzikanten. In de volgende schooljaren komen de kunstdisciplines, dans en film & media als leerlijnen aan bod. CRESCO heeft, naast dat het leuk mag zijn, een sterk sociaal maatschappelijk karakter.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)