Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Theresialyceum

www.theresialyceum.nl
rector: Tomas Oudejans
opleidingen: vwo, havo
locatie:

  • Theresialyceum, Tilburg

  • Frater van Gemertschool, Tilburg

European Parliament Ambassador School

Het Theresialyceum is afgelopen november geaccrediteerd tot ‘European Parliament Ambassador School’. Scholen die geaccrediteerd zijn, nemen deel aan dit grote Europese project en vormen een netwerk dat sterk gericht is op samenwerking op het gebied van internationalisering.

Het EPAS-project bestaat er op het Theresialyceum uit dat bovenbouwleerlingen die de lesmodule Europese Eenwording volgen, de rol van ‘Junior Parliament Ambassador’ krijgen. Zij zorgen voor meer kennis over de Europese Unie onder leeftijdsgenoten en bemannen een EU-Infopoint. Leerlingparticipatie is een belangrijk speerpunt in het Schoolplan 2016-2020. De titel van Junior Ambassador wordt bij het voltooien van de module vastgelegd in het ‘Theresia Testimonium’. Ook ontvangt de deelnemende leerling een officieel certificaat van het Europees Parlement.

Hoogbegaafden programma

In maart 2017 is het Theresialyceum gevisiteerd door de vereniging Begaafdheidsprofiel-scholen. De visitatiecommissie was zeer tevreden over het aanbod voor de hoogbegaafde leerlingen en heeft een aantal aanbevelingen gedaan die de Traject op Maat commissie helemaal kan onderschrijven en die in lijn van het schoolplan liggen. Traject Op Maat moet de komende jaren nog meer onderdeel van de vaklessen en de mentorbegeleiding gaan worden. In schooljaar 2017-2018 is een studiewijzer ontwikkeld, die met ingang van komend schooljaar schoolbreed wordt ingezet.

LHBT

De school heeft het vignet Gezonde School op het thema seksualiteit en relaties. Dit komt onder andere door een actieve GSA: Gay Straight Alliantie. Deze LHBT-werkgroep van ongeveer 20 jongeren organiseert de Paarse Vrijdag en is ook door het jaar zichtbaar in de school en bevordert de acceptatie van de LHBT-jongeren.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)