Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Scholengemeenschap Were Di

www.weredi.nl
rector; Edward de Gier
opleidingen: vwo, havo, vmbo
locatie:

  • Valkenswaard

Schoolplan

‘Toekomst in uitvoering’ is de slogan van Were Di. De school is voortdurend bezig om in te spelen op ontwikkelingen die zich in de toekomst zullen voordoen. In 2017 is een nieuw schoolplan voorbereid voor de komende vier jaar. Veel mensen werden hierbij betrokken: medewerkers, ouders, het bedrijfsleven, het onderwijs, de gemeente en natuurlijk ook leerlingen spraken over de ‘toekomst in uitvoering’. Persoonlijke wensen leidden tot een gezamenlijk gedragen schoolambitie. In de ontmoeting tussen de verschillende groepen ontstond een duidelijk beeld van wat er leeft binnen en buiten de school en wat de kernthema’s voor de nieuwe beleidsperiode moeten zijn:

  • Persoonlijke ontwikkeling;

  • Anticiperen op de toekomst;

  • Inspirerend onderwijs;

  • Gepersonaliseerd leren.

Een paar voorbeelden uit de dagelijkse praktijk

  • Een leerling van vmbo g/t 3 is gestart met het volgen van natuurkundelessen op havo-4.

  • Een dove leerlinge volgt, met behulp van een schrijftolk, de reguliere lessen.

  • Expansio maakt deel uit van het nieuwe gymnasium. Iedere week zijn leerlingen drie uur achter elkaar bezig met ontdekken en onderzoeken. Leerlingen beginnen in de eerste klas allemaal aan hetzelfde onderwerp, maar kunnen een opdracht op verschillende manieren afsluiten. Het is de bedoeling dat leerlingen steeds meer losgelaten worden en zelf kunnen aangeven wat ze willen onderzoeken.

Laptops

Alle leerjaren beschikken inmiddels over een laptop maar de overgang naar meer werken met digitale methoden/content is een traag proces. Zowel de uitgevers als de verschillende vaksecties en de mogelijkheden van de organisatie zijn hierin een vertragende factor. Het werken met laptops gaat in het algemeen goed, maar het vraagt veel van de docenten en van de afdeling ICT

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)