Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO scholengroep Tongerlo – Norbertuscollege

www.sgtongerlo.nl
rector: Marijke Broodbakker
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Da Vinci College, Roosendaal

  • Gertrudiscollege, Roosendaal

  • Norbertuscollege, Roosendaal

Arbeidstoeleiding leerlingen Da Vinci College

De school werkt intensief samen met het leerwerkbedrijf WVS Schoonmaak. In november is er een nieuw convenant gesloten tussen WVS Schoonmaak, het praktijkonderwijs en de wethouder. Leerlingen krijgen hier mogelijkheden om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ze krijgen de kans om op een veilige manier en met de juiste begeleiding te groeien. Bij goed functioneren kunnen leerlingen een vaste baan krijgen.

Onderwijsontwikkelingen

Het Norbertus Gertrudis Lyceum is opnieuw voor vier jaar geaccrediteerd als Begaafdheidsprofielschool (BPSchool). De leerlingen in de beoordelingscommissie van de landelijke vereniging rapporteerden mondeling aan de school.

Mentoraat nieuwe stijl: in 2017 hebben de mentoren van het eerste leerjaar voor het eerst zogenaamde startgesprekken gehouden met de mentorleerlingen en hun ouder(s). In dat startgesprek vertellen de leerlingen aan hun ouders en hun mentor wat zij in het komende jaar aan voornemens hebben. Ze denken na over de resultaten die ze willen behalen, en over wat hen motiveert om die resultaten te behalen en hoe ze dat in een goede studiehouding kunnen bereiken.

De leerlijn voor de profielwerkstukken is opnieuw opgezet. De vijfde en zesde klas werken aan levensechte opdrachten. Daarbij gebruiken ze een onderzoekslijn die in 2017 is ingevoerd.

Nieuwbouw

Het gebouw van de mavo wordt grondig ver(nieuw)bouwd. Docenten en leerlingen werken aan het ontwerp van de school. Vanuit het onderwijsconcept gaat de architect aan de slag. De opening is in januari 2020.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)