Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO Scholengroep Helmond – Dr.-Knippenbergcollege

www.omoscholengroephelmond.nl
rector: Hans Schapenk
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Carolus Borromeus College (ivo-mavo), Helmond

  • Dr.-Knippenbergcollege, Helmond

  • Praktijkschool Helmond, Helmond

  • Vakcollege Helmond, Helmond

Domeinonderwijs

Nadat gesprekken met basisschool Mondomijn over verdergaande samenwerking niet het gewenste resultaat opleverden, heeft OMO Scholengroep Helmond besloten zelf een pilot domeinonderwijs in het leven te roepen vanaf augustus 2018. Het wordt een leerlab van drie deelscholen waarin vanuit leergebieden gewerkt gaat worden. De concepten van waaruit gewerkt wordt in deze havo-/vwo-klas zijn onderzoekend leren, samenwerkend leren en gepersonaliseerd leren. De leerlingen worden pas op een havo- of vwo-afdeling geplaatst in klas 3. Het rooster van deze groep zal geordend worden via een flexrooster, zodat de school ervaring op kan doen met deze manier van lesorganisatie.

Dr.-Knippenbergcollege

Het Dr.-Knippenbergcollege is een school van kansen. Het breed scala aan onderwijsactiviteiten verrijkt de schoolloopbaan; leerlingen krijgen onvergetelijke ervaringen binnen de talentgebieden van de school, te weten Vorm & Media, Technologie en Sport.

Samenwerking met Helmond Sport

In het schooljaar 2017-2018 is een duurzame samenwerking tot stand gekomen met Helmond Sport, waarvan een gezamenlijke nieuwe jeugdopleiding de vrucht is. Er ontstaat een volwaardige dagopleiding op de nieuwe sport- en beleefcampus, waar nieuwbouw wordt ontwikkeld voor het Dr.-Knippenbergcollege en de Praktijkschool Helmond. Een geïntegreerd aanbod van trainingen, wedstrijden en educatie. De deelnemers zijn om vijf uur helemaal klaar. Nieuwe doelgroepen kiezen nu al bewust voor dit traject binnen onze school.

Technasium

Om jongeren de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken, nam het Dr.-Knippenbergcollege al jaren deel aan de FIRST Lego League. Tijdens het schooljaar 2017-2018 kwam daar de FIRST Robotics Competition bij. Acht zorgvuldig geselecteerde talenten bouwden samen met mechatronica-studenten van Fontys Hogescholen in acht weken een robot, waarmee in San Diego uitstekend werd gepresteerd op een internationaal toernooi. De robot wordt nu ingezet om in de eigen regio nieuwe scholieren te inspireren. leerlingen krijgen onvergetelijke ervaringen binnen de talentgebieden van de school, te weten Vorm & Media, Technologie en Sport.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)