Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

OMO Scholengroep De Langstraat – Walewyc-mavo

www.sgdelangstraat.nl
rector: Jan van Pelt
opleidingen: vwo, havo, vmbo
locaties:

  • d’Oultremontcollege, Drunen

  • Dr. Mollercollege, Waalwijk

  • Van Haestrechtcollege, Kaatsheuvel

  • Walewyc-mavo, Waalwijk

Walewyc-mavo

Ruimte bieden om je te ontplooien: de Olympiaklas

In augustus 2017 is de Walewyc gestart met de Olympiaklas, samen met het Dr. Mollercollege. Leerlingen die de basisschool verlaten met een mavo/havo-advies, wordt een driejarige havo-kansklas geboden, waarbij elk jaar wordt bepaald op welk niveau de leerling zijn leerroute wil vervolgen: mavo, Olympiaklas of havo. De leerlingen krijgen les op havo-niveau van mavo- en havo-docenten. Door de pedagogische aanpak van de docenten, gecombineerd met de havo-didactiek, krijgen leerlingen de ruimte om zich blijvend te ontplooien.

Inspireer je collega’s tot innovatie: de UIL-teams

De Walewyc-mavo heeft jaarlijks zo’n 10 tot 12 professionele leergemeenschappen. De zogenaamde UIL-teams (‘uit inspiratie leren’) hebben in 2017 onderwerpen onderzocht, passend bij het schoolplan of vakleerplan. De presentaties aan elkaar hebben gezorgd voor diverse innovaties en van en met elkaar leren op het gebied van beloningsbeleid voor leerlingen, herstelgesprekken, differentiatie in lessen, ict-mogelijkheden in de lessen en taal-en rekenbeleid.

Kwaliteit: inspectieoordeel goed

Door de inzet van zelf ontwikkelde instrumenten heeft het opbrengstgericht werken in 2017 geleid tot het oordeel ‘goed’ van de Inspectie van Onderwijs. De Walewyc-mavo heeft hoog gescoord op diverse indicatoren van het nieuwe toezichtskader van 2017.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)