Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Merletcollege – Cuijk

www.merletcollege.nl
rector: Paul Metzemaekers
opleidingen: vwo, havo, mavo, vmbo
locaties:

  • Grave

  • Mill

  • Cuijk

Het Merletcollege in Mill kreeg in januari 2017 de waardering ‘excellente school’. Reeds drie keer eerder behaalde de school dit resultaat.

Huisvesting

Het Merletcollege heeft in 2017 een nieuw gebouw betrokken in Cuijk. Op de nieuwe locatie is plaats voor het volledige onderwijsaanbod, van vmbo-basisberoepsgericht tot en met vwo. De nieuwe locatie maakt een einde aan de versnippering van het onderwijsaanbod over een havo/vwo- en een vmbo-locatie. Alle leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 kunnen nu onderwijs genieten in hetzelfde gebouw. Op deze wijze komt een groter deel van de beschikbare middelen ten goede aan het primaire proces en wordt de organisatie efficiënter ingericht.

Digitale ondersteuning

De school heeft in 2017 een belangrijke stap gezet op weg naar meer gebruik van digitale ondersteuning van het onderwijs. Na consultatie van alle ouders van de nieuwe brugklassers is besloten om in alle eerste klassen gebruik te gaan maken van een chromebook. Ouders kunnen voor hun kind een chromebook van school lenen, dan wel er een kopen of huren. Het is de bedoeling dat op termijn alle leerlingen een chromebook kunnen gebruiken ter ondersteuning van hun onderwijs. Zo wil de school inhoud geven aan een aantal speerpunten uit het schoolplan: op maat, uitdagend en betrokken.

Vluchtelingenonderwijs

Het Merletcollege Grave heeft, tegen de verwachting in, het onderwijs aan alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV-leerlingen) kunnen continueren, na de beslissing van het COA om op het AZC in Grave de AMV-populatie te handhaven. Daarnaast groeide het aantal ISK-leerlingen (Internationale Schakelklas) tegen de verwachting in. Het totale aantal leerlingen voor eerste onderwijs aan anderstaligen ligt nu boven de 100.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)