Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

IVO Deurne – De Sprong

www.ivo-deurne.nl
waarnemend rector: Rutger van Deursen (tot 1 augustus 2017 Monique van Roosmalen)
opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Peellandcollege, Deurne

  • Alfrinkcollege, Deurne

  • Hub van Doornecollege, Deurne

  • De Sprong, Deurne

Diplomering

Tijdens het verslagjaar is gezocht naar een mogelijkheid om de leerlingen extra uitdaging te bieden en onderwijs af te sluiten met een diploma, certificaat of bekwaamheidsbewijs. Er zijn heftruckdiploma’s behaald, drie leerlingen zijn geslaagd voor de MAG-lascursus en één leerling voor het praktijkgedeelte hiervan. Er is een start gemaakt met SVA-certificering (scholing voor arbeid) op het gebied van Groen, Logistiek en Schoonmaak. Er is met 15 leerlingen een voortraject Entree gestart.

Vorming

Bijzonder voor De Sprong is dat op initiatief van leerlingen voorbereidingen zijn gestart voor een eerste buitenlandreis. Met betrekking tot de gezonde, vitale school is mRT (motorische remedial teaching) ingezet in de lessen en zijn voorbereidingen getroffen om voor de gehele Instelling het Vignet Gezonde School te behalen.

Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB)

De school werkt volgens de lijn ‘Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik’. Iedere leerling gaf aan klasgenoten en ouders een presentatie over deze thema’s. Voorafgaand aan deze presentaties was er een diner voor de ouders, geheel verzorgd door leerlingen van klas 3.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)