Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

IVO Deurne – Alfrinkcollege

www.ivo-deurne.nl
waarnemend rector: Rutger van Deursen (tot 1 augustus 2017 Monique van Roosmalen)
opleidingen: vwo, havo, vmbo, praktijkonderwijs
locaties:

  • Peellandcollege, Deurne

  • Alfrinkcollege, Deurne

  • Hub van Doornecollege, Deurne

  • De Sprong, Deurne

Dienstverlening en producten

Het vak dienstverlening en producten op het Alfrinkcollege is volop in ontwikkeling. Waar de school vorig jaar de nuance heeft gelegd op de ontwikkeling van de profieldelen 1 en 4 gt lag in 2017 de nadruk op de ontwikkeling van de keuzevakken. Binnen de school worden 4 keuzevakken aangeboden: ondernemen, voeding en beweging, milieu hergebruik en duurzaamheid en de techniekroute. De techniekroute wordt in samenwerking met het Hub van Doornecollege georganiseerd omdat op deze locatie meer faciliteiten aanwezig zijn.

Centraal staat de balans tussen enerzijds het zelfstandig/planmatig werken via de module Dubbelklik en anderzijds het aanbieden van uitdagende workshops zoals kookopdrachten, website bouwen, film monteren en andere vaardigheden uit de syllabus van D&P.

Suïcide-project STORM

Dit project biedt een integrale aanpak voor depressie- en suïcidepreventie onder jongeren. Mentoren van leerjaar twee zijn getraind om het onderwerp in de klas op een goede manier bespreekbaar te maken. Via een ‘Train de trainer’ opzet is deze deskundigheid verder de school in gebracht. Leerlingen worden gescreend door de GGD.

Loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB)

Het Alfrinkcollege heeft met behulp van de decaan en een extern deskundige het hele traject voor LOB opnieuw vormgegeven. Daarbij is, naast de inhoudelijke kant, sterk ingezet op digitaal werken. In leerjaar 1 ligt de focus op het aanleren van ICT-vaardigheden; leerjaar 2 richt zicht meer op het kennismaken met profielen en het opbouwen van een beeld van beroep en bedrijf. Vanaf leerjaar 3 houden leerlingen zich bezig met ‘ondernemerschap in je loopbaan’.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)