Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Gymnasium Beekvliet

www.gymnasiumbeekvliet.nl
rector: Carla Faassen
opleiding: vwo
locatie:

  • Sint-Michielsgestel

Onderwijs

Naast het reguliere onderwijs op Gymnasium Beekvliet wordt er ook steeds meer in projecten gewerkt in het kader van ‘vaardigheden voor de 21ste eeuw’:

  • het afgelopen jaar had de school voor het eerst het poëzieproject;

  • het LOB-project samen met het Waterschap en Royal Haskoning was een succes;

  • de samenwerking tussen de talen heeft vorm gekregen in een literatuurproject.

In het kader van opbrengstgericht werken doet Gymnasium Beekvliet mee aan het Leerlab2020, met als thema ‘differentiëren in een klassikale context’. De focus op opbrengstgericht werken heeft geresulteerd in een hoog slagingspercentage van 93,6%. Ook bij Erasmus+ zijn dit thema’s die terugkomen. In 2017 zijn successen behaald bij diverse olympiades, Lego League en het honoursprogramma.

Passend Onderwijs

Grote zorgen zijn er rondom passend onderwijs. De school is vaak nog handelingsverlegen en er wordt een steeds groter beroep gedaan op de zorgcoördinatoren, de mentoren en de afdelingsleiders. De problematiek wordt steeds complexer en de hulpverlening komt niet op gang. Het betreft hier sociaal maatschappelijke problematiek zoals thuissituaties maar ook psychische problemen.

Huisvesting

Het gebouw van Gymnasium Beekvliet is ruim 40 jaar oud en toe aan een grondige renovatie en verbouwing. In de plannen is opgenomen dat er een deel nieuwbouw zal zijn, waarbij rekening wordt gehouden met de krimp in de regio. Het gebouw zal uiteindelijk geschikt zijn voor 760 leerlingen. Op dit moment heeft Gymnasium Beekvliet 820 leerlingen. De voortgang van de plannen is enigszins vertraagd omdat er een nieuw programma van eisen moest worden gemaakt. Inmiddels is dat gereed en zijn het projectmanagent, de architecten en de installatieadviseur geselecteerd. Ook is het definitieve budget vastgesteld.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)