Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Fioretti College

www.fioretticollege.nl
algemeen directeur VO Veghel: Anita O'Connor
opleidingen: mavo, vmbo, praktijkonderwijs
locatie:

  • Veghel

Goed onderwijs

Het Fioretti College biedt alle leerlingen een passende onderwijsplek binnen de school en biedt hen handvatten waarmee ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. In 2017 is de school gestart met een combinatieklas basisberoepsgerichte leerweg/praktijkonderwijs. In deze klas zitten leerlingen die de potentie hebben om door te groeien naar een vmbo-opleiding, maar in het eerste jaar nog de veiligheid, geborgenheid en kleinschaligheid van het praktijk-onderwijs nodig hebben. Door middel van een intensieve individuele begeleiding en het bieden van maatwerk wordt in de loop van het schooljaar bekeken wat de meest passende vervolgroute is voor de leerling.

Ondernemen samen met de omgeving

Leerlingen werken op het Fioretti College aan de eigentijdse uitrusting die ze nodig hebben om hun ambities waar te maken in het vervolgonderwijs of op de arbeidsmarkt. De school zorgt ervoor dat de leerlingen ondernemend zijn. In de bovenbouw begeleidden plaatselijke ondernemers groepen leerlingen in het opzetten van een fictieve onderneming binnen het project Schoolclass 2 Businessclass. In leerjaar 1 hebben leerlingen met succes het project Ondernemerschap gedraaid. In samenwerking met de lokale cultuuraanbieder leerden zij een product te ontwikkelen van eerste idee tot pitch bij de klant.

Loopbaanoriëntatie

Loopbaanoriëntatie en –begeleiding wordt, in samenwerking met het vervolgonderwijs en het bedrijfsleven, stevig in school verankerd. Binnen het vmbo in het algemeen en het praktijkonderwijs in het bijzonder wordt heel veel werk gemaakt van oriëntatie op een toekomstige baan of op een vervolgopleiding. Bij het praktijkonderwijs gebeurt dat in nauwe samenwerking met (stage)bedrijven waarmee de school een zeer goede relatie heeft opgebouwd. In het vmbo zijn alle mentoren getraind als LOB-begeleider.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)