Deze website maakt gebruikt van cookies om instellingen te onthouden en om de website beter op uw behoeften af te stemmen. Klik hier voor meer informatie over cookies.

Ja, ik ga akkoord Nee, ik ga niet akkoord X
« Terug naar zoekresultaten

Regionale samenwerking

Er is behoefte aan intensievere samenwerking tussen scholen bij het opstellen van de formatie en het vormgeven van een regionale arbeidsmarkt. Na een succesvolle pilot in de regio Eindhoven is in 2017 samenwerking in alle regio’s opgestart. Deze samenwerking heeft tot doel binnen een regio actief te werken aan het bevorderen van uitwisseling van personeel tussen de scholen. Hiervoor delen scholen samen de wensen en mogelijkheden van interne kandidaten en vacatures met elkaar. Leidinggevenden en P&O'ers van een groep scholen in een regio komen periodiek bij elkaar. Zij bespreken mogelijkheden van interne kandidaten en matchen deze met vacatures voor het komende schooljaar en de jaren hierop volgend. Uitgaan van het benutten van kansen, goed werkgeverschap en van elkaar leren zijn in dit traject de vertrekpunten. 

Deze regionale samenwerking is succesvol gebleken en heeft tot een flink aantal matches geleid. De resultaten zijn geëvalueerd en de bevindingen kunnen de regio’s in het vervolg inzetten. De focus wordt daarbij steeds meer op de lange termijn gericht, gebruik makend van strategische personeelsplanning.

pagina opties

Mijn OMO verslag (0)